Het gevulde eitje: 3 variaties voor het Paasweekend
Dit weekend is het Pasen. Tijd voor een gevuld eitje! In dit artikel drie variaties op het klassieke basisrecept.
Eet smakelijk!
De klassieker in een nieuw jasje
Basisrecept (uit de allerhande) voor acht gevulde eieren (vier hele eieren): kook de eieren in kokend water in ongeveer tien minuten hard en laat ze goed schrikken onder koud water. Pel de eitjes, laat ze even afkoelen en snijd ze doormidden. Wip met een theelepel voorzichtig de eidooiers eruit. Meng daarna het eigeel met wat mayonaise (1tl), 1 el crème fraîche, 1 tl mosterd, 3 druppels tabasco en 1 el (fijngesneden) bieslook tot er een glad mengsel ontstaat. Dit mengsel gebruik je om de eierdooier te vullen, gebruik twee lepeltjes of een spuitzak voor mooie toefjes. Bestrooi de eitjes vervolgens met een snufje paprikapoeder en een beetje achtergehouden bieslook.
Tip: Ga je variëren met een van de combinaties hieronder? Breng ze pas op het laatst op smaak met zout en peper, sommige ingrediënten zijn al zout van zichzelf.
Gerookte zalm
Gebruik eens wat gerookte zalm in de vulling. In plaats van mosterd (uit het basisrecept) gebruik je een halve eetlepel zure room. Meng dan alle ingrediënten met de zalm en dille in de keukenmachine voor een gladde en zachtroze vulling. Vul de eitjes en versier ze met wat verse dille.
Parmaham
Wat heb je nodig? Parmaham (krokant bakken en op keukenpapier laten uitlekken), zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes gesneden) en kappertjes. Meng de tomaatjes met de vulling en vul de eitjes. Versier ze met de kappertjes en steek er een stukje krokante ham in.
Tonijn en yoghurt
Als je yoghurt gebruikt in plaats van mayonaise heb je een slanker hapje. Lekker met tonijn. Het recept vind je hier, op Voedzaam&Snel.
Bron: Margriet (er staan nog meer leuke variaties in dit artikel)
Volg ons