Grootste paasei op Schiphol
Het – tot nu toe – grootste paasei van Nederland, staat op Schiphol. Het ei van 2,50 meter hoog en 1,30 meter breed is een blikvanger bij Café Chocolat op het vliegveld.
Het ei is tot eind april te bewonderen achter de paspoortcontrole in Lounge 1 bij Café Chocolat, een chocoladeconcept van horeca-exploitant HMSHost. Chocoladespecialist Arthur Tuytel uit Alblasserdam heeft de afgelopen weken gebouwd aan dit paasei, dat een gewicht heeft van circa 550 kilo. Het paasei is gemaakt van pure chocolade van Callebaut. In een mal, zo groot als een badkuip, zijn twee halve eierschalen gegoten van circa 8 centimeter dik. Vervolgens zijn deze door acht ‘sterke mannen’ aan elkaar bevestigd en op een sokkel geplaatst.
‘Juist bij een verleidelijk concept als Café Chocolat worden alle zintuigen geprikkeld. Dit paasei als eyecatcher draagt zeker bij aan deze verleiding bij onze gasten’, vertelt Jan Willem Hilbron, general manager van HMSHost Schiphol Airport.
Volg ons