De waarde van het toevoegen van zoekwoorden aan je LinkedIn profiel
Als LinkedIn trainer merk ik elke training weer dat gebruikers van LinkedIn zich onvoldoende realiseren wat het belang is van het toevoegen van de juiste zoekwoorden aan je persoonlijke LinkedIn profiel.
Veel gebruikers denken dat ze in de zoekbalk van LinkedIn alleen de voornaam en achternaam van iemand kunnen intypen om een persoon te vinden. Niets is minder waar! De zoekmachine achter LinkedIn is een heel krachtig instrument die je razendsnel resultaten laat zien van de door jou opgegeven zoekactie.
Laat ik een voorbeeld geven. Stel je bent als secretaresse verantwoordelijk voor het aantrekken van een nieuwe medewerker bij het bedrijf waar je werkt: financieel medewerker, uit Utrecht en omgeving, op dit moment beschikbaar op de arbeidsmarkt en het liefst iemand die parttime wil werken. Dan type je in de zoekbalk in: “financieel medewerker”, Utrecht, beschikbaar, parttime.
De “..” om “financieel medewerker” dient ertoe dat je LinkedIn laat weten dat je alleen op die samengestelde functie wil zoeken. Als je de “..” vergeet, dan gaat LinkedIn zoeken op “Financieel”, “medewerker” en “financieel medewerker” en krijg je veel te veel hits die niet relevant zijn.
De komma’s tussen de zoekwoorden dienen als opdracht dat je wil dat LinkedIn zowel de functie, als de locatie, als de woorden “beschikbaar” en “parttime” in het profiel vinden.
Tja, en als je als werkzoekende niet het woord “beschikbaar” en “parttime” aan je profiel hebt toegevoegd, heb je dikke pech, want dan word je niet gevonden.
Maakt het nog uit waar je die woorden neerzet?
LinkedIn zoekt in het hele profiel, dus het maakt niet uit waar je de zoektermen aan toevoegt. Ik raad wel altijd aan om als je op zoek bent naar een baan, het woord “beschikbaar” in je kopregel te zetten, want elke keer als je via LinkedIn communiceert wordt je kopregel immers meegestuurd.
Mocht je deze tip waardevol vinden, word dan volger van mij op LinkedIn of stuur mij een connectieverzoek om te linken.
In mijn volgende blog besteed ik aandacht aan de mogelijkheid om informatie bij Ervaring en Opleiding in volgorde te verschuiven.
Leestip: Lees ook een vorig blog over het slim gebruik maken van de Kopregel in LinkedIn.
Volg ons