Dit zijn de 5 beste restaurants van Nederland
De meeste Support Professionals moeten wel eens een lunch of diner reserveren. Wanneer budget geen rol speelt of als de gelegenheid heel speciaal is, dan is het goed om te weten welke 5 restaurants de beste van Nederland zijn. In dit artikel hebben we ze alle 5 voor je op een rij gezet.
1. De Librije in Zwolle
De Librije in Zwolle is niet alleen het allerbeste restaurant in Nederland. Maar ook het meest bekende. Dit restaurant heeft maar liefst 3 Michelin sterren. Topkok Jonnie Boer zwaait de scepter in de keuken. Zijn vrouw Therese zorgt er voor dat de bediening vlekkeloos verloopt. Alles is hier van een ongekend topniveau zonder dat het ooit ongemakkelijk wordt. De ambiance is ook schitterend. Het restaurant bevindt zich in een prachtig verbouwde voormalig vrouwengevangenis. Jonnie en Therese zijn al jaren de benchmark voor iedere chef in Nederland die het absolute topniveau nastreeft.
2. Tribeca in Heeze
De Franse keuken in al zijn eenvoud. Dat is de basis bij Tribeca in Heeze. Absolute topchef Jan Sobecki heeft hier een prachtige zaak uitgebouwd naar dat hij deze een aantal jaren geleden heeft overgenomen. Het credo van Tribeca is Less is more. En dat proef je. Jan Sobecki is inmiddels in het bezit van liefst 2 Michelin sterren.
3. Inter Scaldes in Kruiningen
Naast de Librije in Zwolle is dit het tweede restaurant in Nederland met liefst 3 Michelin sterren. In een prachtige villa op Zuid-Beveland kookt Jannis Brevet op absoluut topniveau. Zijn echtgenote Claudia is de gastvrouw. Alles wat uit de Zeeuwse wateren komt dient voor Jannis Brevet als grote inspiratiebron. Inter Scaldes heeft ook de mogelijkheid om te overnachten. Naast koken is Jannis ook een niet overdienstelijk beeldend kunstenaar. Zijn werken zijn volop aanwezig in het restaurant.
4. Pure C in Cadzand
Blijkbaar hebben ze in Zeeland echt verstand van lekker eten, want ook het volgende restaurant in de top 5 van beste restaurants in Nederland bevind zich in de provincie Zeeland. Pure C is prachtig gelegen met uitzicht op de Noordzee. Het restaurant is eigendom van Sergio Herman. Chef-kok Syrco Bakker kookte hier tot dit jaar (2023) en had 2 Michelin sterren. Maar hij vertrok en daarmee heeft Pure C nu even geen ster(ren) meer. Maar dat zal vast niet lang duren. Want sinds kort is Jeffrey Laarberg de nieuwe chef. Hij werkte bij onze nummer 3 Inter Scaldes.
5. Brut 172 in Reijmerstok
Het verhaal van chef Hans van Wolde. En het verhaal (inclusief verbouwing) van Brut 172 was enige jaren geleden te volgen in een goed bekeken docusoap. Onder zijn bezielende leiding en vakmanschap is Brut 172 de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in culinair minnend Nederland. Brut 172 heeft ook de mogelijkheid om te overnachten. Sterker nog, op dit moment wordt gewerkt aan de realisatie van een splinternieuw, kleinschalig hotel en delicatessenwinkel tegenover het restaurant. Naar verwachting is dit in 20224 gerealiseerd. Inmiddels heeft Hans van Wolde 2 Michelin sterren bij elkaar gekookt in het Limburgse land.
(*) bron: www.lekker.nl
Volg ons