Hoe belangrijk is de achtergrond foto op je persoonlijke LinkedIn profiel?
In mijn praktijk als LinkedIn trainer zie ik hoe weinig LinkedIn gebruikers de achtergrond foto op LinkedIn gebruiken om hun profiel uniek te laten zijn. Als je een LinkedIn profiel maakt, dan ben je eigenlijk een eigen persoonlijke website aan het bouwen via de modules die LinkedIn je aanbiedt. Zonde als je daarvan geen gebruik maakt.
En ook als werkzoekende of zzp’er is de opmaak van je LinkedIn Profiel van essentieel belang, en de achtergrond foto is hier een groot deel van. Veelal begrijpen gebruikers niet de waarde van dit instrument en/of hebben ze geen idee hoe je een achtergrond foto kunt plaatsen.
Hoe kom je aan een geschikte achtergrondfoto?
Je kunt bijvoorbeeld een foto gebruiken die je zelf hebt gemaakt of je gebruikt betaalde stockfoto of een gratis rechtenvrije foto via bijvoorbeeld pixabay waarbij je op onderwerp kunt zoeken. Je kunt ook bijvoorbeeld via het programma canva zelf een unieke LinkedIn banner ontwerpen. Moet je wel even een gratis account aanmaken.
Let goed op dat je zeker weet dat de afbeelding die je gebruikt vrij van rechten is, want je mag niet zomaar de foto van iemand anders jezelf toe eigenen. Er worden regelmatig boetes uitgedeeld.
Hoe plaats je een achtergrond foto op LinkedIn?
Als je ingelogd bent op LinkedIn, ga je naar IK | PROFIEL WEERGEVEN | dan klik je op het “pennetje” rechts naast je persoonlijke foto:
Dan zie een “pennetje” in de achtergrondfoto verschijnen. Als je op dat “pennetje” klikt, dan kun je een foto uploaden. Let wel even op het juiste formaat: 1584 x 396 pixels.
Nog een paar praktische tips:
- Zorg dat de achtergrondfoto verband heeft met je professionele werkzaamheden
- Of overleg met je werkgever over het gebruik van een gezamenlijke achtergrondfoto als bedrijf
- Kies voor een horizontale foto in plaats van een vertikale.
- Kies voor een foto met niet al te veel wit als achtergrond.
- Zorg ervoor dat niet net het onderwerp “weggesneden” wordt door de persoonlijke profielfoto.
Onderwerp volgende blog
In mijn volgende blog geef ik aandacht aan de misverstanden rondom de SAMENVATTING.
Heb je veel aan deze tip gehad, wordt dan volger van mijn blogs op LinkedIn of stuur mij een connectieverzoek.
Leestip: Lees ook de vorige blog van Judith “Slim gebruik van de kopregel”
Volg ons