De lekkerste wannabe pasta die we kennen…
Wanneer je trek hebt in een bordje spaghetti maar een keer geen echte pasta wilt eten, kies je voor misschien wel de lekkerste wannabe pasta die we kennen: courgetteslierten. Lekker koolhydraatarm maar je geniet ervan als een heus bordje pasta!
Het is makkelijk en snel te maken maar daarvoor heb je wel een spiraalsnijder nodig. Als een potlood in een puntenslijper draai je er de courgette in. De spiraalsnijder kun je voor van alles en nog wat gebruiken dus de aanschaf meer dan waard. Of vraag het cadeau, zoals ik heb gedaan. Maar je kunt uiteraard ook ander keukengereedschap gebruiken, zoals een juliennesnijder of een mandoline. Heb je dat allemaal niet, zorg dan voor wat extra tijd om alles in kleine sliertjes te snijden…;-)
De ingrediënten
Voor twee flinke porties courgetteslierten gebruik je onderstaande ingrediënten.
- Twee middelgrote courgettes
- Een ui
- Een halve rode peper
- Vijf tenen knoflook
- Pak diepvries garnalen van 500 gram
- Een eetlepel vers gesneden peterselie
- Een eetlepel vers gesneden basilicum
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
- Zeezout
De bereiding
Begin met de courgette. Draai het met de spiraalsnijder in slierten, leg het in een schaal en besprenkel met citroensap. De ui, knoflook en rode peper in kleine stukjes snijden. In een wok of hapjespan een flinke scheut olijfolie verwarmen en de gesneden ui, knoflook en rode peper toevoegen en zachtjes laten fruiten. Ondertussen de bevroren garnalen in een vergiet afspoelen met koud water waardoor de garnalen licht ontdooien en van elkaar loskomen.
De garnalen toevoegen en het geheel op middelhoog vuur omscheppen. Versgemalen zeezout over de garnalen strooien en de kruiden toevoegen. Als de garnalen zo goed als gaar zijn voeg je de courgetteslierten toe en schep je het geheel een minuut of twee om tot de courgette gaar is. Eventueel nog even met deksel op de pan van het vuur af laten staan zodat de smaken goed mengen.
Verdeel de courgetteslierten en de garnalen over de borden en strooi er nog wat verse kruiden over voor een mooie presentatie. Leg er eventueel een schijfje citroen bij voor de liefhebber en voilà, je hebt een heerlijk slank gerecht. Prima voor een doordeweekse dag, maar minder geschikt als je regelmatig met collega’s samenwerkt.. Neem in dat geval verse peterselie mee om op te kauwen, daar wordt de knoflooklucht minder van.
Eet smakelijk!
Met dank aan: Laura Bellai
Laura is ondernemer, moeder en echtgenote. Momenteel woont, werkt en leeft ze met haar gezin onder de rook van Rotterdam, in de Hoeksche Waard. Na haar carrière als secretaresse, besloot ze te gaan ondernemen. De afgelopen vijftien jaar stond ze aan het roer van zakenreisbureau UNIGLOBE Merk Travel en ontdekte veel raakvlakken met het secretaressevak. Ondertussen heet het bureau UNIGLOBE Special Travel en houdt Laura zich voornamelijk bezig met relatiebeheer. Daarnaast schreef ze het managementboek ‘Rokkie, is de succesvolle zakenvrouw Rocky in een Rokkie?’ waarin Laura op luchtige wijze haar persoonlijke ervaringen met die van collega zakenvrouwen bundelt. Laura is ervaringsdeskundige op het gebied van het succesvol combineren van de rollen die de eigentijdse vrouw kan en mag combineren.
- Instagram: https://www.instagram.com/laurabellai/
- e-mail: info@laurabellai.nl
Volg ons