Navigatieknoppen op LinkedIn
Mijn blog van deze maand gaat over de navigatieknoppen op LinkedIn. Als je naar HOME gaat en een bijdrage van een connecetie verder wil brengen in jouw netwerk dan heb je de volgende navigatieknoppen tot je beschikking:
- INTERESSANT
- COMMENTAAR
- DELEN
Ad 1) INTERESSANT
In mijn LinkedIn trainingen merk ik dat deze knoppen vaak gebruikt worden door gebruikers van LinkedIn, maar als ik dan de vraag stel: ‘wat gebeurt er dan achter de schermen bij LinkedIn als ik bijvoorbeeld op INTERESSANT klik?’ Dan is het meestal stil en weten ze eigenlijk niet wat ze aan het doen zijn.
Als je op de knop met het duimpje klikt INTERESSANT dan zien jouw 1e graads contacten en je volgers dat jij deze bijdrage interessant vindt. Dus je brengt eigenlijk content van iemand anders onder de aandacht van jouw connecties.
Ik raad altijd aan om daarover wel even na te denken. Ik stel mijzelf altijd de vragen:
- Gaat mijn netwerk dit ook interessant vinden?
- Ga ik degene die de bijdrage heeft gemaakt ermee verder helpen?
Dat zorgt ervoor dat ik zuinig ben met het gebruiken van deze knop om mijn netwerk niet te overvoeren met informatie.
Ad 2) COMMENTAAR
Als je gebruik maakt van deze knop dan verschijnt mijn persoonlijke foto en kan ik meteen beginnen met het schrijven van commentaar. Als ik het plaats dan worden ook mijn naam en mijn kopregel meegestuurd aan mijn 1e graads contacten. Die kopregel is interessant, want als je daarvan een persoonlijke regel hebt gemaakt, wordt dat dus meteen voor iedereen in jouw 1e graads netwerk zichtbaar.
Ad 3) DELEN
Je kunt DELEN IN FEED of VERSTUREN ALS BERICHT gebruiken. Dus een dubbelfunctie.
DELEN IN FEED gebruik je om het bericht van iemand anders met een extra bericht van jezelf te delen in je netwerk. Je kunt het bericht delen met:
- Openbaar (al jouw 1e, 2e en 3e graads contacten)
- Openbaar en Twitter (als je Twitter op je LinkedIn profiel hebt geactiveerd)
- Connecties (als je 1egraads contacten)
VERZENDEN ALS BERICHT gebruik je om de informatie 1-op-1 aan iemand uit je 1e graads contacten door te sturen. Je kunt er ook voor kiezen om dit bericht aan meer mensen uit je netwerk door te sturen. Dan krijg je een soort What’s App achtige constructie. Je kunt van elkaar zien wat je reacties zijn.
Ik hoop hiermee weer een stukje functionaliteit van LinkedIn te hebben uitgelegd.
Wil je leren hoe jij LinkedIn effectiever kunt inzetten voor het doel dat jij ermee hebt, bekijk dan eens ons trainingsaanbod.
Volgende maand verschijnt mijn laatste blog als LinkedIn gastblogger bij SecretaresseNet. Ik geef het stokje door aan mijn LinkedIn collega Amanda Hendriks!
Volg ons