Wannabe pasta
Het aanbod in dieetland is zo ontzettend groot dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Ze hebben allemaal wel één overeenkomst: ze hanteren strenge regels. Je mag alleen nog maar dit en dat, en je mag nooit meer zus en zo. Daar gaat het bij mij dus mis, want ik kan me nooit zo goed volledig aan de regels houden…
Kennelijk ben ik niet de enige. We houden ervan om gezond bezig te zijn, maar we zijn ook dol op heerlijkheden tijdens gezelligheid. En dan bedoel ik borrelhapjes bij de borrel. Liefst dagelijks. Laat dat nou in bijna geen enkel dieet aangemoedigd worden..
Behalve dan bij het mediterraan dieet. Jazeker, bij het mediterraan dieet mag je dagelijks een glaasje rode wijn. Helemaal mijn kleur. Bovendien bevat het nog veel meer lekkers zoals verse groenten, vis, olijfolie en knoflook. Dat klinkt prima toch? Waar zit dan het addertje? Want in mediterrane landen worden toch ook veel koolhydraten gegeten? Neem Italië, met alle pasta’s. Hoe zit dat dan?
Italianen eten gemiddeld 80 gram pasta per persoon per dag. Leg dat maar eens op de weegschaal, voor het idee. Dan snap je meteen waarom je er niet zo enorm dik van zal worden. Ik ben opgegroeid met elke dag een bordje pasta. Maar dat bordje pasta was wel een voorgerecht. Na de pasta aten we vlees of vis met groenten of sla. Dus dat betekent dat de hoeveelheid pasta, lees koolhydraten, veel minder is. Bovendien wordt de pasta afgemaakt met een beetje saus, dus geen saus met pasta. En dat scheelt ook een hoop.
Hoewel het tegenwoordig bijna een taboe is, maak ik er geen geheim van dat ik een pastaliefhebber ben. Misschien zelfs wel een pasta addict. Ik zou het niet op willen geven en ik eet veel liever minder vaak een kleine hoeveelheid pasta van een goede kwaliteit dan dagelijks een flinke hoeveelheid Wannabe pasta. Pasta van zeewier, groenteslierten of van dieet-goedgekeurd deeg bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk geen echte pasta. Voor de duidelijkheid, dat zegt niets over de smaak ervan. Courgettelinten zijn heerlijk, maar het is geen pasta. Het is gewoon een ander gerecht, en ook op Instagram inmiddels bekend als Wannabe pasta. Pasta is pasta, deegwaren uit de Italiaanse keuken.
Toch mogen we blij zijn met deze Wannabe pasta. Als je koolhydraatvrij eet of een intolerantie hebt, waardoor je geen ouderwets pastadeeg kunt eten, dan is de Wannabe pasta een uitstekend alternatief. Ik ken mensen die zelfs zweren bij de slierten zeewierpasta en niets anders meer willen. Bovendien snap ik dat je al die alternatieven toch gewoon pasta noemt, want het idee van pasta eten maakt gelukkig. Toch? Heerlijk met dat wijntje erbij. Volgende keer deel ik een Wannabe pasta recept met jullie. En als je een eigen variant van deze look-a-like hebt, zie ik die natuurlijk graag in de reacties of in mijn mail!
Tip:
Goede voornemens kun je natuurlijk wel gewoon op 1 januari maken, maar dat wil nog niet zeggen dat je er dan direct mee moet beginnen. Lees ook de vorige bijdrage van Laura!
Geschreven door: Laura Bellai
Laura is ondernemer, moeder en echtgenote. Momenteel woont, werkt en leeft ze met haar gezin onder de rook van Rotterdam, in de Hoeksche Waard. Na haar carrière als secretaresse, besloot ze te gaan ondernemen. De afgelopen vijftien jaar stond ze aan het roer van zakenreisbureau UNIGLOBE Merk Travel en ontdekte veel raakvlakken met het secretaressevak. Ondertussen heet het bureau UNIGLOBE Special Travel en houdt Laura zich voornamelijk bezig met relatiebeheer. Daarnaast schreef ze het managementboek ‘Rokkie, is de succesvolle zakenvrouw Rocky in een Rokkie?’ waarin Laura op luchtige wijze haar persoonlijke ervaringen met die van collega zakenvrouwen bundelt. Laura is ervaringsdeskundige op het gebied van het succesvol combineren van de rollen die de eigentijdse vrouw kan en mag combineren.
- Instagram: https://www.instagram.com/laurabellai/
- e-mail: info@laurabellai.nl
Hee Laura,
Leuk recept!! En een goed verhaal.
Groet,
Niels
Dank je Niels, het volledige recept volgt ook nog. Leuk als je me laat weten wat je ervan vindt, als je het gaat maken.
Groet,
Laura