Zo schrijf je een persoonlijke LinkedIn-uitnodiging die geaccepteerd wordt
Je uitnodiging of connectieverzoek is de start van je relatie met iemand op LinkedIn. Deze boodschap persoonlijk maken is heel belangrijk, want dat draagt bij aan je eerste indruk. In deze blog leer ik je hoe je een persoonlijk connectieverzoek stuurt én wat je erin zet.
Hoe verstuur je een persoonlijke LinkedIn-uitnodiging
Je kunt zowel via de website van LinkedIn als via de app iemand persoonlijk uitnodigen. Via de app is het alleen wel iets lastiger te vinden. Daarom hieronder een uitleg met afbeeldingen, zodat je het op al je apparaten gemakkelijk kunt vinden.
Via de website ga je naar het profiel van degene die je wil uitnodigen. Op hun persoonlijk profiel zie je een blauwe knop, direct onder de omslagafbeelding. Op die knop staat ‘Connect/ Connectie maken’ of ‘Follow/ Volgen’, afhankelijk van iemands instellingen. Klik op de knop ‘Connect/ Connectie maken’ en kies vervolgens voor ‘Add a note/ Bericht toevoegen’.
Staat er ‘Follow/Volgen’ op de blauwe knop, dan vind je de mogelijkheid om iemand een connectieverzoek te sturen onder de knop ‘More/Meer’.
Maar soms vind je iemand via een zoekopdracht of via de voorgestelde connecties-pagina. Dat ziet er zo uit:
Als je hier op de knop Connect drukt, dan wordt meteen de standaard-uitnodiging verstuurd. Wil je dus mensen uitnodigen vanuit zo`n lijst, open dan hun persoonlijke profiel in een nieuw venster door gebruik te maken van je de rechtermuisknop.
Via de LinkedIn-app ga je evengoed naar het persoonlijke profiel van de persoon die je wil uitnodigen, druk dan niet op de knop ‘Connect’, want dan gaat dus meteen de standaardtekst eruit. De truc hier is om in plaats daarvan op de optie ‘Meer’ te klikken en daaronder voor ‘Uitnodiging aanpassen’ te kiezen.
Wat zet je erin?
Je doel is om de ander je verzoek te laten accepteren en dat gaat het beste als jouw verzoek vertrouwd voelt. Haak dus aan op waar en wanneer jullie elkaar hebben ontmoet. Hebben jullie elkaar nog nooit ontmoet of gesproken? Dan kun je bijvoorbeeld een gedeelde connectie of een gedeelde interesse benoemen of vertellen waarom je iemand graag wil volgen. Misschien vind je zijn of haar content wel superinteressant. Geef dat dan gerust aan, want dat vinden mensen leuk.
Een uitnodigingstekst kan bijvoorbeeld zijn:
- “Ik vond het erg leuk om je te ontmoeten bij [evenement] en vond het interessant om met je te discussiëren over [onderwerp]. Ik link graag met je om meer inzichten van je te krijgen.”
- “Ik ben bezig actiever met LinkedIn te worden en kom graag in contact met vakgenoten. Sta je er voor open om te linken?”
- “We hebben [aantal] gedeelde connecties, waaronder [naam]. Ik heb regelmatig contact met [naam] en hij/zij is altijd enthousiast over je ideeën/content. Daarom link ik ook graag met je.”
Geef er natuurlijk wel je eigen draai aan. Het is de start van jullie privéchat op LinkedIn en moet dus wel echt bij jou passen. Anders krijgt iemand misschien een verkeerd beeld en dat wil je natuurlijk niet.
Succes!
Volg ons