Aan het solliciteren? Voorkom deze fouten op Social Media
Tegenwoordig zitten we continu online. Iedereen kan zien waar we zijn en wat we doen. En daarbij reageren en discussiëren we ook massaal op posts op LinkedIn. In die reacties worden niet altijd de mooiste en fijnste woorden gebruikt. Soms lijkt het wel of het gewoon ook stoer is als iedereen je kan zien en horen. Toch is het niet altijd even handig om altijd maar van alles te posten en om op alles te reageren wat je tegenkomt. Dit is met name het geval als je bijvoorbeeld aan het solliciteren bent. Bedrijven en Recruiters surfen namelijk dagelijks diverse Social Media kanalen af om kandidaten te screenen. Het is daarom heel verstandig om goed te blijven nadenken over wat je wel of niet online plaatst. En denk ook goed na als je op een bepaalde post of bericht reageert, die nogal wat discussies op zou kunnen roepen. Je nieuwe werkgever kan dat namelijk zien. Voorkom deze Social Media fouten als je aan het solliciteren bent.
Je plaatst berichten tijdens werktijden
Als je op werkdagen – onder werktijd – heel vaak berichten plaatst of reacties geeft, dan kan je nieuwe werkgever het gevoel hebben dat je niets anders doet alle Social Media kanalen afstruinen. Met een afwijzing als gevolg.
Ordinaire of racistische antwoorden
Je nieuwe werkgever kan ook zien op welke berichten jij hebt gereageerd. Let daarmee op! Zet geen ordinaire of racistische antwoorden onder iemand anders zijn post. Kan best zijn dat jij het als een grapje bedoelde, maar je nieuwe werkgever kan daar heel anders over denken.
Je maakt (te)veel typfouten
Het menselijk om een typfoutje te maken. Maar een reactie of bericht plaatsen met daarin meerdere spel- en/of grammaticale fouten komt niet echt professioneel over. Controleer daarom je kanalen en/of je berichten even voordat je gaat solliciteren.
Geen Social Media?
Er zijn zoveel verschillende Social Media kanalen dat het nogal vermoeiend kan zijn om alles bij te houden. En natuurlijk staat het je ook vrij om niet overal aan mee te doen. Toch kan het voor een afwijzing zorgen als je aan het solliciteren bent. Je nieuwe werkgever wil waarschijnlijk ook gewoon even kijken of je de persoon bent wie je zegt dat je bent. Een oplossing is dan om alleen een LinkedIn-profiel aan te maken met wat algemene informatie, zoals een foto en je laatste werkervaring en meer niet.
Bron: metronieuws.nl
Volg ons