Apps om zorgeloos te parkeren
Betaald parkeren, het is vaak ergernis nummer één van de automobilist. Maak je leven wat aangenamer en soms zelfs goedkoper. Het kan met een handige app!
ANWB ONDERWEG
iPhone en Android
De ANWB-app is gratis en bevat meer dan parkeren alleen. Er zitten ook knoppen op waarmee u goedkope tankstations kunt vinden, file-informatie kunt opzoeken of kunt carpoolen. ANWB-leden betalen geen registratiekosten van € 10,-. In het menu ‘parkeren’ registreert u eerst uw kenteken en het nummer van de transponderkaart die na registratie wordt toegezonden. In steeds meer steden heeft u geen transponderkaart meer nodig, maar voor de zekerheid is het verstandig hem toch zichtbaar achter de voorruit te leggen.
Bij aanvang van het betaald parkeren drukt u op de rode ‘startknop’. De teller gaat lopen en de auto wordt bij de parkeercomputer aangemeld. Met ‘Parkeeradvies’ kunt u zien waar u goedkoper kunt parkeren.
Download ANWB Onderweg hier »
YELLOWBRICK
iPhone en Android
Yellowbrick geeft direct bij het opstarten een aantal suggesties van vrije zones in de buurt. Ook kunt u uw favoriete zones opslaan. Yellowbrick heeft geen plattegrond, maar de app werkt, ook al door zijn simpelheid en grote letters, prima. Een parkeeractie is zo gestart. De app is ook handig voor mensen die geen klant zijn bij Yellowbrick, want hij geeft ook advies over voordelige parkeerplaatsen in de buurt.
Download de app hier »
SMSPARKING (APP-PARKING)
iPhone, iPad, Android en BlackBerry
SMSparking is nogal Spartaans, maar doet wel precies waarvoor hij bedoeld is. De app vindt behoorlijk snel een parkeerzone waar nog genoeg plaats is, maar de plattegrond is nogal klein, evenals de letters. Een leesbril is geen overbodige luxe.
Voordeel is wel dat u uw parkeergeschiedenis kunt terugzien en er meerdere kentekens in kunt opslaan. Handig als u in het weekend met de auto van uw partner boodschappen doet.
Download de app hier »
Hoe werkt het?
Voor alle hier beschreven apps moet je jezelf van tevoren aanmelden. De werking is simpel: Parkeren, app openen, op ‘start’ drukken en bij terugkomst weer op ‘stop.’
Dat laatste, op ‘stop’ drukken, moet je allen niet vergeten. Anders brengen de aanbieders je de maximale parkeertijd in rekening. En dat kan flink in de papieren lopen!
Op De Zaak staan nog meer handige parkeer apps, bekijk ze via deze link!
Volg ons