Een cursus volgen? Zo haal je je manager over
Je wilt wel, maar je krijgt geen goedkeuring! Er zou geen budget beschikbaar zijn… Misschien dat we je op weg kunnen helpen met deze tips. En misschien… heel misschien kun jij dan nog toch die superleuke cursus volgen!
Check de CAO
Bespaar je manager de moeite om je voorstel af te wijzen omdat er geen budget zou zijn, want jij hebt van tevoren al uitgezocht welke mogelijkheden en regels jullie organisatie biedt voor het volgen van opleidingen en/of cursussen. Dit scheelt je manager weer tijd om de CAO uit te pluizen.
Online cursus
Kijk eens naar mogelijkheden om online te leren (E-learning). Het is vaak een stuk goedkoper, je hoeft niet op reis (er komt geen trainer aan te pas) én je kunt de cursus ook nog eens volgen op het moment dat het jou (en je manager) uitkomt…
Tip: wist je dat je je op SecretaresseNet ook heel gemakkelijk (en gratis) kunt oriënteren op een volgende cursus? Bekijk het overzicht met secretaresse cursussen eens.
Eigen tijd
Geef van tevoren bij je manager aan dat je bereid bent om ook je eigen (kostbare) tijd te investeren voor ontwikkeling. Op deze manier is het wat makkelijker om ook wat tijdsinvestering van je manager te vragen.
Check je functieomschrijving
Haal je (oude) functieomschrijving tevoorschijn en lees deze nog eens kritisch door. Welke vaardigheden zouden je nog kunnen helpen om je huidige functie nog beter uit te oefenen? Er zijn vast nog wel wat aanknopingspunten te vinden. Weer een extra motivatie gevonden!
Belastingvoordeel
Weet dat studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar zijn voor je werkgever. Benadruk dit bij je manager.
En mocht het (onverhoopt) toch het geval zijn dat je manager (lees ook: werkgever) niet bereid is de studiekosten voor zijn rekening te nemen, dan kan je ook nog overwegen om het zelf te betalen of – en dat is misschien wel wat drastisch – om een andere baan te zoeken…
Tip: Bekijk ook onze secretaresse vacatures eens.
Tip: studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van je inkomstenbelasting. Denk hierbij aan het lesgeld, de kosten voor studieboeken en de afschrijving van duurzame goederen, zoals bijvoorbeeld een laptop. Dat kan je aanzienlijk veel geld schelen.
Volg ons