Deze foodtrends kunnen we dit jaar verwachten
Wat heeft 2018 ons zoal te bieden?
Ube
In Aziatische landen wordt het al veel gebruikt en ook in Amerika wordt het steeds populairder: ube. In Nederland zijn we ons nog niet zo bewust van het goedje en we horen je denken: wat is het? Het is een zoete aardappel. De knol is nog niet heel gemakkelijk te verkrijgen in Nederland maar de poedervorm wel. Deze poeder wordt vooral gebruikt om gerechten paars te kleuren. Geen zorgen… de kleur is volledig plantaardig.
Speciaalbier
Weg met de flessen huiswijn, speciaalbier is de trend voor 2018. In steeds meer kroegen en horecagelegenheden kun je naar de bierkaart vragen. Er zijn zoveel verschillende soorten bieren en verschillende soorten stijlen, dat er altijd wel wat voor je bij zit.
Noon chai
De chai latte maakt plaats voor noon chai. Het drankje, in het Midden-Oosten al een tijdje een hit, maakt indruk dankzij de kleurrijke verschijning. Je verwacht een mix van roze ingrediënten, maar dit blijkt niet het geval. De thee bestaat uit groene thee en kruiden als kardemom en kruidnagel. De bereiding neemt dan ook meer tijd in beslag dan we gewend zijn van een kopje normale thee. Je moet namelijk twintig minuten roeren voordat het drankje een fluwelen tint krijgt.
Bron: Lees alle trends op AD.nl
Volg ons