Genieten van een heerlijk glaasje champagne?
Iets te vieren? Tijd voor een fles champagne. De experts van het merk Champagne Lanson hebben enkele tips waarmee we echt van champagne kunnen genieten. Cheers!
Niet in de koelkast
We bewaren champagne vaak in de koelkast. Volgens de experts kun je dat beter niet doen. Champagne kun je het beste bewaren op een koele, droge plek. Denk hierbij aan een wijnkoeler of wijnkelder en als je die niet hebt, dan kun je de kledingkast ook als opslagplaats gebruiken (let op: niet die van de kinderen!).
Citroenschil of munt
De volgende fout die we vaak maken is dat we champagne alleen puur drinken, dus zonder te mixen. Zonde, zeggen de experts, want de smaak komt soms beter tot hun recht als er citroenschil of munt aan wordt toegevoegd. Ook andere fruitsoorten kunnen je glaasje bubbels een zomerse twist geven en een diepere smaak.
In etappes
Hier blijft het echter niet bij, want ook de manier van uitschenken en de vorm van het glas hebben invloed op de smaak. Een flute blijft overigens het beste glas. Dit komt doordat een flute smal is, waardoor de bubbels langer aanwezig blijven. Als de champagne dan ook nog in etappes wordt uitgeschonken, is de champagne op zijn best.
Bewaren
Tenslotte bewaren we champagne vaak voor een speciale gelegenheid, maar je doet er beter aan op deze dag zelf een fles te kopen. Veel champagnes zijn namelijk op dronk als ze worden verkocht. Een uitzondering kan worden gemaakt voor vintage champagnes, die zijn langer houdbaar en worden soms nog lekkerder.
Bron: AD
Volg ons