Flexibele inzet van apps op de werkplek
Digitaal communiceren is nog nooit zo gemakkelijk geweest, maar veelal verloopt dit thuis veel flexibeler dan op de werkplek. Langzamerhand zien ook bedrijven de mogelijkheden in van de ‘verappifying’ van de wereld. Is er een businesscase voor de flexibele inzet van apps?
Voor vrijwel iedere IT-afdeling is het lastig de balans te vinden tussen faciliteren en het stellen van kaders omwille van de veiligheid. De overstap op de flexibele inzet van apps is daarom niet eenvoudig. Zeker als de businesscase niet is te maken. “Maar als IT dankzij de inzet van apps flexibeler wordt, dan is het logisch dat de kosten mee flexibiliseren. Pay per use wordt de norm,” aldus Marcel Diemont, sales consultant bij De Ictivity Groep.
Diemont is met zijn collega’s terug naar de tekentafel gegaan om een flexibele werkplek op maat te ontwikkelen. Hij zegt daarover: “We wilden enerzijds gebruiksvriendelijkheid realiseren in zakelijke IT-omgevingen, anderzijds daadwerkelijk die financiële business case te maken: hoe te besparen door inzet van flexibele IT? De overgang van legacysystemen naar apps kan stap voor stap worden gemaakt. Uitfaseren van legacy gebeurt op deze manier niet van de ene op de andere dag, maar zeer geleidelijk. Het is niet nodig om versneld op bestaande investeringen af te schrijven.”
Pay-per-use op basis van persona’s
De besparing is concreet te maken door alle medewerkers in te delen in ‘persona’s’: welke groepen mensen gebruiken min of meer dezelfde functionaliteit en waar kunnen we dus besparen? Bovendien is op deze manier makkelijk een pay-per-use model te realiseren; alleen betalen voor medewerkers die de functionaliteit gebruiken. Bij groei kunnen organisaties makkelijk opschalen zonder direct grote investeringen te hoeven doen. En bij krimp dalen de kosten in verhouding mee. Er zijn geen afschrijvingskosten op hard- en software die u niet meer gebruikt.
Bron: fmm
Volg ons