Zo maak jij als secretaresse een supergave cv
Ben jij secretaresse en momenteel druk bezig met solliciteren naar je droombaan? In dit artikel hebben we 5 tips voor het maken van een supergave cv.
Een cv is natuurlijk niets meer of minder dan een samenvatting van je professionele leven. Nu klinkt dat misschien wat saai? Niet voor jou, want jij maakt er natuurlijk iets unieks van!
Je persoonlijk profiel
Je start natuurlijk eerst met je personalia (je naw-gegevens, geboortedatum, nationaliteit etc. etc…). En daarna ga je verder met een persoonlijk profiel. In een persoonlijk profiel stel je jezelf kort voor aan het bedrijf en dat doe je natuurlijk niet op een standaard manier. We maken dus geen opsomming wordt van competenties, zoals bijvoorbeeld resultaatgericht, ambitieus en creatief, maar we maken een profiel dat authenticiteit uitstraalt.
Hoe je een authentieke profielschets maakt? Dat lees je in dit blog.
Je skills
Skills zijn alle competenties en vaardigheden waarover je beschikt. Er kan onderscheid gemaakt worden in hard skills en soft skills. Hard skills kunnen gemeten en gedefinieerd worden (denk aan je vakinhoudelijke kennis en expertise) en Soft skills zijn vaak aangeboren (denk hierbij aan hoe je met mensen en je werk omgaat. Dus op persoonlijk en emotioneel gebied. Bijvoorbeeld; dat je goed kunt luisteren naar anderen en dat je je kunt inleven in de ander.
Hoe verwerk je je skills op je cv? Niet in een standaard opsomming! Dat doe je mooi vormgegeven. Een voorbeeldje? Zie hieronder…
Je werkervaring
Dan je werkervaring: de meest recente plaats je bovenaan. Wees kort en bondig, dus maximaal 5 of 6 bullets waarin je de meest relevantie werkzaamheden beschrijft. De werkzaamheden die er voor je droombaan niet toe doen, die laat je dus achterwege.
De (perfecte) opmaak
Een visueel beeld van jezelf is – zeker als secretaresse – super belangrijk. Zorg daarom voor een professionele profielfoto (dus geen foto van jezelf aan het strand..) Maar ga naar een fotograaf en maak een professionele foto met een goede resolutie.
Met een mooie, professionele opmaak van je echt indruk. Maak gebruik van (gratis) online programma’s, zoals bijvoorbeeld Canva. Met deze tool kun je de mooiste templates bewerken en ligt jouw cv dus meteen bovenaan die stapel!
Last but not least… en dat is tip 5: het is heel erg belangrijk dat je cv verzorgd en professioneel is, maar zeker zo belangrijk is een cv zonder grammatica en/of spelfouten. Laat ‘m dus even controleren door een vriend(in) of ander familielid.
Succes met je sollicitatiegesprek!
Volg ons