Zo viert de rest van de wereld Valentijnsdag 2016
Volgende maand is het alweer zover: Valentijnsdag! Deze dag van de liefde wordt in Nederland natuurlijk gevierd met rode rozen en (anonieme) kaarten. Weet jij al hoe jij deze Valentijnsdag 2016 gaat doorbrengen? Hieronder lees je hoe Italie, China en Denemarken Valentijnsdag vieren.
Italië
Het is niet helemaal duidelijk waar Valentijn oorspronkelijk vandaan komt, maar in de meeste verhalen wordt Italië genoemd als oorsprong van de liefdevolle feestdag. Past natuurlijk ook heel goed bij het romantische imago van Italië. Volgens sommigen is de oorsprong een loterij waarin meisjes en jongens aan elkaar werden gekoppeld. Daar zijn een heleboel variaties op gekomen, bijvoorbeeld dat ongehuwde mannen een naam van een ongehuwde vrouw moesten trekken uit een vaas en dat was dan hun ‘Valentina’ waarmee ze trouwden. Maar hoe vieren de Italianen dan nu Valentijnsdag? In het stadje Terni, in de buurt van Rome, wordt niet alleen 14 februari Valentijnsdag 2016 gevierd. De gehele maand februari staat in het teken van de liefde! Er is een speciale marathon, er zijn voorstellingen, concerten en romantische diners.
China
Oorspronkelijk wordt in China een ander liefdevol feest gevierd: het feest van de dubbele zevens of nacht van de zevens. Deze dag valt op de zevende dag van de zevende maand van de Chinese kalender. Dit valt ieder jaar anders. Stellen bezoeken op deze dag de Temple of the Matchmaker. Hier bidden ze voor geluk en veel liefde in hun (toekomstige) huwelijk. Als je vrijgezel bent is het ook een goed idee om er naartoe te gaan, namelijk om te vragen voor geluk in de liefde. De westerse versie van Valentijnsdag wordt steeds groter in China. Jongeren in moderne steden vieren steeds meer de liefde op 14 februari. Daarbij horen natuurlijk de mooie cadeaus en romantische diners. Soms zijn de cadeaus behoorlijk over the top: een Chinees meisje kreeg een jurk gemaakt van 9999 rozen en werd daarna gelijk ten huwelijk gevraagd. Wel heel bijzonder! Een provincie in China genaamd Henan werd ineens heel medelevend ten opzichte van de mannen in de gevangenis. Normaal gesproken is bezoek niet toegestaan, maar op Valentijnsdag mochten hun vrouwen of vriendinnen een halfuur langskomen én kregen de mannen ook nog eens een mooi bosje bloemen om aan hun partner te geven.
Denemarken
In Denemarken hebben ze een hele leuke traditie met Valentijn! De mannen sturen een ‘geakkebrev’ naar de vrouw, dat is een grappig gedichtje. Ze ondertekenen het gedicht niet met hun naam, maar met een aantal puntjes waar de vrouwen de letters van zijn naam moeten invullen. Als de vrouw de naam goed raadt krijgt ze dat jaar met Pasen ook nog eens een chocolade paasei.
Bron: girlscene
Volg ons